Producten

Een Nederland zonder geestelijke onbalans… dat zouden we allemaal graag zien.

Wij hebben als Mentalshare Direct zijnde drie prachtige producten neergezet die bijdragen aan het (weer) in balans brengen van de geestelijke gezondheid van het individu, met of zonder begeleiding. We leveren deze apps zowel aan rechtstreeks aan de mensen die er gebruik van willen maken, als aan bedrijven die deze apps willen inzetten, bijvoorbeeld voor werknemers en/of cliënten.

Voor wie?

Onze online programma’s en apps zijn ontwikkeld voor iedereen die vaardigheden wil leren om geestelijk beter in balans te komen en/of te blijven (Psyfitter), iedereen die stemmingsproblemen heeft en daar iets aan wil doen (Kleurjeleven) en iedereen die zijn of haar drankgebruik onder controle wil brengen (Minderdrinken).

  • Verbeteren van de weerbaarheid: Psyfitter
  • Verbeteren van de stemming: Kleurjeleven
  • Stoppen of minderen van het drankgebruik: Minderdrinken

Psyfitter

Psyfitter app weerbaarheid stress veerkracht

Psyfitter is een app-cursus waarmee gebruikers hun mentale weerbaarheid trainen. De cursus is opgesplitst in zes modules met opdrachten, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: positief leren denken, zingeving herkennen, doelen stellen, ontspanning, mindfulness en sociale contacten. De oefeningen zijn zo opgezet dat deze direct in de praktijk toegepast kunnen worden.

Zo werkt het

Wanneer de gebruiker de Psyfitter-app gedownload heeft, doet hij of zij eerst een zelftest om te ontdekken welke van de zes modules het beste passen. Bij zowel het starten van een module als het afronden wordt een korte test afgelegd. Zo kan de versterking van de eigen mentale fitheid gemeten worden.

Wie het vaak lastig vindt om te praten over psychische klachten, zoals depressie, lusteloosheid en stress, kan goed gebruikmaken van de Psyfitter-app. Soms is de drempel nou eenmaal te hoog om reguliere hulp te zoeken. Anonieme online zelfhulp is daarbij een goede uitkomst. Dit is een van de twee varianten waarin we Psyfitter aanbieden. De andere variant is met professionele begeleiding.

Kleurjeleven

Kleurjeleven is een cursus waarmee de gebruiker somberheid aanpakt, zelfstandig of onder begeleiding. De cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveer 30 minuten vol praktische informatie, korte filmpjes, animaties en opdrachten waarmee de gebruiker proactief werkt aan een vrolijkere instelling, helpende gedachten en voor zichzelf opkomen.

Zo werkt het

Doe de zelftest op de website van Kleurjeleven om te achterhalen of deze cursus geschikt is en om te zien welke van de twee varianten het beste bij u past: zelfstandig doorlopen of onder begeleiding. U kunt bij de begeleiding anoniem blijven, maar ook kiezen voor een persoonlijke kennismaking.

Als uit de zelftest blijkt dat de gebruiker een drempel ervaart om reguliere hulp te zoeken, dan krijgt hij of zij een code die in de app van Kleurjeleven kan worden ingevoerd bij het aanmaken van een account.

Minderdrinken

Minderdrinken is een online cursus voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen. De cursus is beschikbaar in drie varianten: als zelfhulp tool zonder begeleiding en in twee begeleide varianten.

Zo werkt het

Wanneer de gebruiker de zelftest op de website doet, krijgt diegene advies of MinderDrinken geschikt voor hem of haar is en welke van de drie varianten passend is. De gebruiker krijgt een code om zich aan te melden in de app, die gedownload kan worden in de Google Play Store en de App Store voor iOS.

Binnen de app kunnen het aantal gedronken glazen alcohol bijgehouden worden per dag en per week, risicosituaties vastgesteld worden en doelen gesteld worden. Ook wordt er informatie en tips gegeven over het volhouden van de verminderde alcoholconsumptie. Wie wat extra steun zoekt kan meedoen op het gemodereerde forum, om in contact te komen met gelijkgestemden.