Over ons

Mentalshare Direct is een GGZ-instelling die begeleiding en behandeling biedt aan studenten en werknemers met psychische klachten. Daarnaast ontwikkelt Mentalshare Direct online programma’s die mensen weerbaarder maken op het gebied van alcohol en somberheid.

Organisatie

  • Mentalshare Direct is in 2014 ontstaan uit Mentalshare en Psyhealth Direct. Beide organisaties waren sinds 2009 pioniers voor het aanbieden van bewezen effectieve online interventies voor mensen met psychische klachten. Sinds 2016 is Mentalshare Direct onderdeel van de NewHealth Group
  • Samen met zusterorganisaties NewHealth en Stichting Mirro richten we ons samen op het toegankelijk maken van goede psychische hulp.  
  • Sinds 2023 kun je als student of werknemer bij ons terecht voor online begeleiding en behandeling. We werken met een klein team van ervaren en enthousiaste psychologen. Zij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van mentale problemen tijdens werk en studie.  
  • ​Ons programma Kleurjeleven is sinds 2018 kosteloos te volgen vanwege een subsidie van Zorginstituut Nederland, en MinderDrinken al sinds 2014.  

Missie en visie

Mentalshare Direct stelt zich ten doel kwalitatief hoogwaardige hulp te bieden bij veel voorkomende psychische klachten tegen een prijs die recht doet aan de technische en organisatorische mogelijkheden. 

Dit bereiken we door de inzet van:​ 

  • wetenschappelijk bewezen effectieve protocollen​ 
  • bewezen kwaliteitsmanagementprincipes​ 
  • een state-of-the-art en veilig online platform​ 
  • datascience voor het structureel verzamelen, interpreteren en toepassen van relevante gegevens​ 

Door een continue monitoring van onze resultaten en verbetering van onze aanpak leveren we aantoonbaar de best mogelijke zorg.

Download hier ons Kwaliteitsstatuut

Ons team

Ons team bestaat uit ervaren psychologen. We werken met een klein, bevlogen team met veel persoonlijke aandacht voor de student of werknemer.  

Het begeleidingsteam van Mentalshare Direct wordt geleid door Frank Koster. “Ons contact met cliënten is per mail en telefoon. Maar toch benader ik mensen op een heel persoonlijke manier.” 

Aan het hoofd van het team staat onze regiebehandelaar. Hij stuurt het team aan en draagt verantwoordelijkheid voor de behandelplannen van onze cliënten.  

Foto van psycholoog Frank Koster

“Ik ben 10 jaar geleden in de e-mental health terechtgekomen. Eerst als maker van online modules en apps, maar steeds meer als begeleider. Het is heel mooi om te merken dat mensen met nèt dat extra steuntje in de rug, zelfstandig hun eigen klachten kunnen verminderen.”