Over ons

Mentalshare Direct ontwikkelt online programma’s en apps die mensen helpen om weerbaarder te worden, het leven richting en zin te geven, de stemming te verbeteren en/of om lichamelijk gezond te blijven.

Missie en visie

Wij willen de geestelijke gezondheid van alle mensen in Nederland, die daar behoefte aan hebben, verbeteren.

We geloven dat mensen die mentaal in balans zijn beter bestand zijn tegen de uitdagingen die het leven te bieden heeft. Wie weerbaar is, ervaart minder stress en voelt zich gelukkiger.

Ons doel is om in de komende jaren uit te groeien tot een boegbeeld op het gebied van kwalitatief hoogwaardige online programma’s en apps die de geestelijke gezondheid van het individu aantoonbaar verbeteren.

Mensen zijn zelf in staat om grotendeels zelfstandig aan hun mentale gezondheid te werken om zo beter in balans te blijven. Soms is een zetje in de goede richting nodig. Wij bieden daar de handvatten voor. Onze online programma’s ondersteunen de zelfredzaamheid van een individu en vullen dit aan. Deze zelfredzaamheid is belangrijk voor meer regie over het eigen leven, wat het welzijn van een individu verhoogt. Daarnaast is zelfredzaamheid belangrijk voor de samenleving: wie zelfredzaam is, hoeft minder vaak een beroep te doen op de schaarser wordende hulpverlening.

Onze online programma’s en apps slaan hier een brug tussen: verlichting van de druk op de hulpverlening en verbetering van het mentale welzijn van gebruikers. Deze producten zijn met deskundigheid en zorgzaamheid ontwikkeld. Diverse onderzoeken tonen de effectiviteit van onze e-mental health programma’s aan. Effectiviteit vinden wij erg belangrijk bij onze producten, net als innovatie. Daarom blijven wij voortdurend zoeken naar nieuwe mogelijkheden om onze programma’s en apps te verbeteren qua inhoud, kwaliteit en functies, zodat we zoveel mogelijk mensen gericht kunnen helpen bij het verbeteren van hun geestelijke gezondheid.

Voor wie dat wil, bieden we ook aanvullende begeleiding aan, door geschoolde en ervaren psychologen.

Download hier ons Kwaliteitsstatuut

Ons team

Ons team bestaat uit ervaren psychologen: Frank Koster, Jasmijn Raaijmakers en Wouter Cammelbeeck, die helpen bij de online modules en apps. We maken daarnaast ook gebruik van een team psychologen die we inschakelen zodra specifieke expertise nodig is. 

Het begeleidingsteam van Mentalshare Direct staat onder aanvoering van Frank Koster: “Ondanks dat het contact met onze cliënten per mail en telefoon plaatsvindt, is het mijn uitdaging om mensen toch op een heel persoonlijke manier te benaderen.”

Frank Koster foto mentalshare direct psycholoog
Frank Koster, Psycholoog

Ik ben 10 jaar geleden in de e-mental health terechtgekomen. Eerst als maker van online modules en apps, maar steeds meer als begeleider. Het is heel mooi om te merken dat mensen met nèt dat extra steuntje in de rug, zelfstandig hun eigen klachten kunnen verminderen.

jasmijn van vliet raaijmakers content developer foto team mentalshare direct
Jasmijn van Vliet – Raaijmakers, Content developer e-health

Ik ben Jasmijn. Ik ben Content developer bij Mentalshare Direct. Dit houdt in dat ik de online modules ontwikkel en update. Ik hoop dat de modules u op een positieve en laagdrempelige manier praktische handvatten bieden om uw mentale fitheid te trainen.

Maarten de Venster programma manager
Maarten de Venster, Programmamanager

Sinds 2005 houd ik me bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten voor online vormen van geestelijke gezondheids- en welzijnszorg.

Mijn doel is goede programma’s voor mentaal welzijn toegankelijk te maken voor iedereen.