Onze begeleiding

Een steuntje in de rug is altijd prettig, zeker wanneer het moeilijk is om bepaalde gestelde doelen te behalen. Minder drinken op een feestje, weerbaar blijven in tijden van stress, positief blijven in een nare situatie… dat vergt wat. Onze begeleiding geeft tips en informatie waar mogelijk.

Wachttijden

Mentalshare Direct hanteert geen wachttijden. Dat komt doordat onze online modules en apps direct gebruikt kunnen worden na installatie.

Als gekozen is voor begeleiding bij de module of app, dan wordt er binnen 1 of 2 werkdagen contact opgenomen door de begeleider.

Ervaren psychologen

Onze programma’s en apps kunnen zelfstandig en zonder extra hulp gebruikt worden. Maar we weten ook dat soms een zetje in de goede richting nodig is om iemand de eindstreep te laten halen, en hem of haar zo veel mogelijk te laten profiteren van het programma of de app die gebruikt wordt. Daarbij helpen onze begeleiders.

Hoe helpen wij u?

Onze begeleiders helpen niet alleen met vragen over de app die u volgt, maar stimuleren u ook om de lessen te volgen. Samen kijken we naar uw situatie en zoeken vaardigheden in de programma’s die u het meest zullen helpen om uw doelen te bereiken. We blijven zo dicht mogelijk bij de inhoud van de apps, maar geven ook tips en adviezen die breder zijn dan alleen datgene wat u online of in de app leert!

Mail of (beeld)bellen

Meestal maken we gebruik van onze berichtenmodule voor onze contactmomenten, maar indien gewenst kan (beeld)bellen ook ingezet worden. Waar u ook voor kiest: uw privacy is volledig gewaarborgd, u kunt volkomen vertrouwelijk uw verhaal doen. Dat kan tevens anoniem.

Zolang u begeleid wordt, wordt u steeds door dezelfde persoon te woord gestaan. Zo bouwt u een band op met uw begeleider.

Wat verwachten we van u?

U mag van de begeleider verwachten dat deze u helpt om uw doel te bereiken. Maar de begeleider verwacht ook wat van u:

  • U volgt de afgesproken lessen
  • U houdt uw dagboek bij
  • U laat van u horen op de contactmomenten

Uw begeleider reageert binnen twee werkdagen (in de berichtenmodule).

Zo komt u samen tot mooie resultaten!

Doorverwijzing indien nodig

Het kan natuurlijk zijn dat u en/of uw begeleider tot de conclusie komen dat u onvoldoende profiteert van het programma of de app die u volgt. Dan zullen we samen op zoek gaan naar een beter passende behandeling.

Uw begeleider is voldoende op de hoogte van de GGZ om u een goed advies te kunnen geven.