Voor consumenten

Kleurjeleven

Kleurjeleven is een cursus waarmee de gebruiker somberheid aanpakt. De cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveer 30 minuten vol praktische informatie. Met korte filmpjes, animaties en opdrachten waarmee je proactief werkt aan een vrolijkere instelling. Je werkt ook aan helpende gedachten en voor jezelf opkomen.

Zo werkt het

Doe de zelftest voor somberheid op Kleurjeleven.nl. Indien je een drempel ervaart om reguliere hulp te zoeken, dan is Kleurjeleven geschikt voor je. Je maakt een account aan – waar alleen een e-mailadres voor nodig is – en kunt meteen aan de slag. Zonder wachttijd.

Je kunt bij de begeleiding volledig anoniem blijven (via chat). Of kiezen voor een persoonlijke kennismaking met beeldbellen.

Minderdrinken

Minderdrinken is een online cursus voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen. Met begeleiding van een psycholoog.

Zo werkt het

Doe de zelftest op Minderdrinken.nl en krijg inzicht in jouw drankgebruik. Je hebt alleen een e-mailadres nodig om een account aan te maken. Er is geen wachttijd, dus je kunt meteen starten.

Binnen de cursus houd je een alcoholdagboek bij. Per dag en per week zie je het aantal gedronken glazen alcohol. Je stelt risicosituaties vast en stel je doelen op. Ook krijg je informatie en tips over het volhouden van minder drinken.

Zoek je extra steun? Doe mee op het gemodereerde forum! Hier kom je in contact met gelijkgestemden.