Voor consumenten

Kleurjeleven

Kleurjeleven is een cursus waarmee de gebruiker somberheid aanpakt. De cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveer 30 minuten vol praktische informatie. Met korte filmpjes, animaties en opdrachten waarmee je proactief werkt aan een vrolijkere instelling. Je werkt ook aan helpende gedachten en voor jezelf opkomen.

Zo werkt het

Doe de zelftest op de website van Kleurjeleven om te zien of deze cursus geschikt voor jou is. Je kunt bij de begeleiding volledig anoniem blijven (via chat). Of kiezen voor een persoonlijke kennismaking.

Ervaar je een drempel om reguliere hulp te zoeken? Dan krijg je een code. Deze voer je in de app van Kleurjeleven in bij het aanmaken van een account.

Minderdrinken

Minderdrinken is een online cursus voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen. Met begeleiding van een psycholoog.

Zo werkt het

Wanneer je de zelftest op de website doet, krijg je advies of MinderDrinken geschikt voor je is. Je krijgt een code om je aan te melden in de app. De app download je via onderstaande knoppen.

Binnen de app houd je het aantal gedronken glazen alcohol bij. Per dag en per week. Je stelt risicosituaties vast en stel je doelen op. Ook krijg je informatie en tips over het volhouden van minder drinken.

Zoek je extra steun? Doe mee op het gemodereerde forum! Hier kom je in contact met gelijkgestemden.